Reuselink is ingebed in het Nationaal Landschap Winterswijk, een gebied van bijna 22.000 hectare groot. Natuurreservaat de Bekkendelle grenst direct aan ons familiebedrijf. Een ideale omgeving om heerlijk tot rust te komen, perfect voor urenlange wandelingen of fietstochten afgewisseld met relaxen, bowlen, jeu de boule en lekker eten in ons restaurant

Lees hieronder meer over de natuurgebieden.

Wei met bomen

Prachtige natuurgebieden

Bekkendelle

De Bekkendelle is een natuurreservaat dat ten zuiden van Winterswijk ligt. Het maakt deel uit van het in 2005 aangewezen Nationaal Landschap Winterswijk, in 2010 is de Bekkendelle aangewezen als Natura 2000-gebied. De Bekkendelle is een oud loofbos waar de Boven-Slinge doorheen slingert. Onder andere de ijsvogel, de grote gele kwikstaart en de zeldzame middelste bonte specht komen hier voor. In het loofbos groeien onder meer de els, es, iep en eik. Ook zijn er prachtige bloemensoorten te bewonderen zoals de bosgeelster, slanke sleutelbloem, pinksterbloem en dotterbloem. In de dode meanders van de beek komen de waterviolier en beekpunge voor. Het wandelpad voert langs de fraai slingerende beek.

Borkense Baan

De Borkense baan is een natuurgebied dat bestaat uit de voormalige spoorlijn tussen Winterswijk en Borken (Duitsland) en het grensoverschrijdende deel van de in 1880 aangelegde spoorlijn Zutphen - Gelsenkirchen-Bismarck. Het gebied is, met negentien andere natuurterreinen, onderdeel van het Nationaal Landschap Winterswijk. De spoorlijn was tot 1979 in gebruik en is door de Nederlandse Spoorwegen in 1989, bij haar 150-jarig jubileum, overgedragen aan Natuurmonumenten en Het Geldersch Landschap. Op het uit zand en grind bestaande talud komen diverse bijzondere planten voor. Het grindbed wordt gebruikt door reptielen als de zandhagedis om zich op te warmen. Rond de oude spoorbaan leven zo’n 25 soorten dagvlinders.

Het Buskersbos

Reuselink grenst direct aan het Buskersbos, een loofbos langs de Slingebeek dat tot het Nationaal Landschap behoort. Het Buskersbos bestaat uit bijzondere oude loofbomen. Langs de beek staan de mispel, vogelkers en es. Eiken groeien op de hogere, zandige bodem. In het voorjaar ziet de bodem wit van de bosanemonen. Bij het gebied horen enkele percelen grasland waar pinksterbloemen groeien. In de poelen leven de kamsalamander en kleine watersalamander.

En daarna?

Wat is er fijner dan lekker met z’n allen uit eten gaan na een heerlijke wandeling of fietstocht in de prachtige omgeving? Niet hoeven te koken, op de fiets stappen en op naar restaurant Reuselink voor een heerlijke American Pancake of een stoere Burger met frietjes en mayonaise! Een lekker speciaalbiertje of fris wijntje erbij, altijd goed! Of je lekker laten verwennen met een drie-gangen-menu? Of avondvullend genieten van high-wine of high-beer met je beste vrienden! Om samen iets te vieren of gewoon omdat het kan!

Meer weten?

Heb je vragen over de mogelijkheden bij Reuselink? Neem contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar van op +31 (0)543 51 30 25. Je vindt ons aan de Slingeweg 20 in Winterswijk Brinkheurne.