Activiteiten

Wil je graag met je gezin, familie, vriendengroep of collega’s wat leuks gaan doen in de bosrijke omgeving van Winterswijk? Denk dan eens aan Reuselink. De perfecte locatie om de dag of avond door te brengen. In voor een potje bowlen met de hele familie? Bij ons vind je vier spectaculaire bowlingbanen waar je gezellig samen een balletje kunt rollen. Wie gooit de meeste strikes? Wist je dat je vanaf ons terras kunt starten met leuke fiets- en wandelroutes? Je kinderen kunnen heerlijk spelen in onze speeltuinen. Heb je het nieuwe concept in ons restaurant al ontdekt? Burgers & Pancakes. Lekkere dagburgers en pancakes in een hip jasje. 

Bowlen & Boulen

Bowlen is de perfecte activiteit voor een gezellig dagje uit met je familie en vrienden. Onze vier bowlingbanen hebben de modernste apparatuur, zodat de scores nauwkeurig bijgehouden worden. Schoenen aan, een lekker drankje erbij en iedereen is klaar om te gaan!

Naast deze bowlingbanen heeft Reuselink ook twee indoor jeu de boules banen. Ideaal voor wat vrolijke afwisseling en een uitdaging voor jong en oud! 

Ontdek de omgeving

Prachtige beken, houtwallen, pittoreske boerderijen, hoogveen, bosjes, fraaie lanen en de karakteristieke essen maken de omgeving rondom familiebedrijf Reuselink zeer afwisselend. Daar komen de historische bouwwerken zoals watermolens, kapellen, kloosters en de bekende Scholtenhoeven nog bij. Reuselink is ingebed in het Nationaal Landschap Winterswijk, een gebied van bijna 22.000 hectare groot. Een ideale omgeving om heerlijk tot rust te komen, voor een dagje uit of een wat langer verblijf waarin urenlange wandelingen of fietstochten afgewisseld kunnen worden met dagjes relaxen, culturele uitstapjes, spelen, bowlen, jeu de boule en lekker eten in ons restaurant.

Wandelen en fietsen

Vanaf het terras van Reuselink starten wandel- en fietsroutes voor gezinnen en sportievelingen, voor mountainbikers en gezelschappen op elektrische scooters of e-bikes. Er zijn legio mogelijkheden voor een actief dagje uit voor elke doelgroep in de omgeving van Winterswijk. Zin in een lange wandeling langs fraaie landgoederen en dito doorkijkjes? Dan is de 17 kilometer lange Dottenkrö wandeltocht zeer geschikt. Het parcours voert langs loofbos Dottenkrö, landgoed Gossink, de Ratumse beek, landgoed Bönnink met kenmerkende kleine percelen en glooiende essen. Liever met het gezin wandeltocht ‘De Slinge’ maken? Deze drie kilometer lange tocht voert een stuk langs de Borkense Baan, langs de Slingebeek over de oude spoorbrug naar het Buskersbos. Of ‘Pas Op’, acht kilometer wandelen door natuurreservaat de Bekendelle, langs de schitterende kronkelende beek, wellicht wordt er een ijsvogeltje gespot…

Bekendelle

De Bekendelle of Bekkendelle is een natuurreservaat dat ten zuiden van Winterswijk ligt. Het maakt deel uit van het in 2005 aangewezen Nationaal Landschap Winterswijk, in 2010 is de Bekendelle aangewezen als Natura 2000-gebied. De Bekendelle is een oud loofbos waar de Boven-Slinge doorheen slingert. Onder andere de ijsvogel, de grote gele kwikstaart en de zeldzame middelste bonte specht komen hier voor. In het loofbos groeien onder meer de els, es, iep en eik. Ook zijn er prachtige bloemensoorten te bewonderen zoals de bosgeelster, slanke sleutelbloem, pinksterbloem en dotterbloem. In de dode meanders van de beek komen de waterviolier en beekpunge voor. Het wandelpad voert langs de fraai slingerende beek.

Borkense Baan

De Borkense baan is een natuurgebied dat bestaat uit de voormalige spoorlijn tussen Winterswijk en Borken (Duitsland) en het grensoverschrijdende deel van de in 1880 aangelegde spoorlijn Zutphen - Gelsenkirchen-Bismarck. Het gebied is, met negentien andere natuurterreinen, onderdeel van het Nationaal Landschap Winterswijk. De spoorlijn was tot 1979 in gebruik en is door de Nederlandse Spoorwegen in 1989, bij haar 150-jarig jubileum, overgedragen aan Natuurmonumenten en Het Geldersch Landschap. Op het uit zand en grind bestaande talud komen diverse bijzondere planten voor. Het grindbed wordt gebruikt door reptielen als de zandhagedis om zich op te warmen. Rond de oude spoorbaan leven zo’n 25 soorten dagvlinders.

Het Buskersbos

Reuselink grenst direct aan het Buskersbos, een loofbos langs de Slingebeek dat tot het Nationaal Landschap behoort. Het Buskersbos bestaat uit bijzondere oude loofbomen. Langs de beek staan de mispel, vogelkers en es. Eiken groeien op de hogere, zandige bodem. In het voorjaar ziet de bodem wit van de bosanemonen. Bij het gebied horen enkele percelen grasland waar pinksterbloemen groeien. In de poelen leven de kamsalamander en kleine watersalamander.

En daarna?

Genieten van een uitstekende maaltijd, een sorbet, bittergarnituur met een lekker wijntje of verfrissend speciaalbiertje op het terras van ons restaurant. Of kom binnen, gezellig relaxen op een van de knusse zitjes naast de jeu de boule- en bowlingbaan, terwijl de kinderen nog even ravotten in de binnen- of buitenspeeltuin of een kijkje nemen bij de dierenweide!

 

Meer weten?

Heb je vragen over de mogelijkheden bij Reuselink? Neem contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar van op +31 (0)543 51 30 25. Je vindt ons aan de Slingeweg 20 in Winterswijk Brinkheurne.