Reuselink en vakantiepark Het Winkel is een prachtige locatie waar gasten op verschillende manieren ontspannen kunnen recreëren. Van echt even vakantie in één dag tot een langer verblijf, het is hier heerlijk toeven! De faciliteiten zijn up-to-date, de meest recente grote verbouwing is het realiseren van spectaculaire bowlingbanen en de eerste indoor jeu de boules baan van Gelderland. Met een geschiedenis van meer dan 60 jaar roept dit de vraag op: hoe is dit boerenbedrijf uitgegroeid tot een volwaardige recreatiebestemming waar iedereen welkom is? Wat is het geheim achter de perfecte mix van moderne uitstraling en de warmte en gezelligheid van vroeger? En laten we niet vergeten te achterhalen waar de naam Het Winkel zijn oorsprong vindt.

Lees hieronder verder! 

Neem een kijkje in ons restaurant.

Vierde generatie

De naam Het Winkel wordt in het kadaster voor het eerst genoemd in het jaar 1800. De oude boerderij, die op de plek van de ingang van het zwembad stond, is in 1933 afgebroken en er is een nieuwe boerderij gebouwd. Waar nu het restaurant is, stond een schoppe, recht achter de oude boerderij Het Winkel. J.B. Reuselink, de eerste generatie Reuselink die zich vestigt op Het Winkel, verhuist in 1933 van Meddo naar de Brinkheurne, waar hij de boerderij bouwt en op een paar hectare grond zijn boerenbedrijf runt. Reuselink gaat als familiebedrijf over van vader op zoon. In 2008 stapt Nicole Reuselink, als vierde generatie, in het bedrijf.

Buurtfunctie

 

Het bedrijf heeft zich in de afgelopen zestig jaar behoorlijk ontwikkeld. Elk decennium ontplooit het bedrijf zich passend in de tijdgeest waarin het zich op dat moment bevindt. In 1960 gaat de boerderij volledig over op recreatie. De buurtfunctie is een belangrijk item voor Reuselink. Verenigingen vinden hier een plek voor vergaderingen, in de wintermaanden zijn er kaartavonden en de toneelclub maakt geruime tijd gebruik van de ruimte. Daarnaast fungeert Reuselink als stembureau bij verkiezingen en worden hier informatieavonden en het buurtoverleg gepland over lokale politieke besluiten zoals ruilverkaveling of bestemmingsplannen.

Reserveren of vragen

Heb je een vraag, een opmerking, specifieke wens of kunnen we je helpen met het organiseren van een feest? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!