Terug in de tijd

Direct naast Reuselink ligt de Saksische boerderij Erve Brookert. Deze historische boerderij, een Rijksmonument, is gebouwd rond 1850. Tot een aantal jaren geleden hebben op deze unieke plek een bijzondere man en vrouw gewoond, vredig en rustig, alsof de tijd decennialang heeft stilgestaan. Erve Brookert wordt als authentieke boerderij behouden als cultureel erfgoed voor de toekomst, hier kunnen mensen zien hoe Nederlandse boeren vroeger hebben geleefd. Ga terug in de tijd en ontdekt deze historische plek.

Neem een kijkje bij Erve Brookert.

Saksische boerderij

Erve Brookert bestaat uit de Saksische boerderij met een hooischuur en een origineel klompenhuis. Het is een nationaal Rijksmonument, een authentieke plek in de buurtschap de Brinkheurne, gesitueerd op het naastgelegen vakantieterrein van Reuselink, Recreatiepark Het Winkel. Het is een Saksische boerderij, die ook wel een hallenhuisboerderij wordt genoemd, met voorin het woongedeelte en achterin de deel met stallen aan weerszijden voor koeien en varkens. De deuren zijn laag en het woonhuis is piepklein.

Er is geen gasaansluiting op Erve Brookert. Er werd hier op een houtkachel gekookt en gestookt, bewoners sliepen in bedsteden, bijna rechtop zittend. Er is geen stromend water, men leefde van een moestuintje en dat was het leven hier. Erve Brookert staat symbool voor de geschiedenis van het buitengebied van Winterswijk. Op deze plek is het net of je decennialang terug reist in de tijd… Alles wat je in de boerderij kan zien is in originele staat gelaten.

Binnenkijken en rondleidingen  

Als je graag een blik wilt werpen in deze oude Saksische boerderij, dan is dat mogelijk op aanvraag voor groepen vanaf 10 personen. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.  

Daarnaast is Erve Brookert tijdens Open Monumentendag geopend voor publiek. Houdt onze social media in de gaten voor de exacte dagen en tijden.

Feestlocatie

De ingerichte tuin rondom de boerderij heeft een prachtig terras en is een ideale plek om gasten te ontvangen. De tuin rondom het Rijksmonument is sfeervol ingericht met buitenkamers en een fraai terras waar de tap open kan. De authentieke sfeervolle tuin is ideaal voor recepties en borrels. De tuin kan geheel naar eigen wens aangekleed worden om de gewenste sfeer neer te zetten. De mooie omgeving is zeer geschikt voor het maken van een prachtige, unieke trouwreportage.

Oude saksische boerderij Erve Brookert bij Reuselink.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Erve Brookert te bieden heeft? Neem dan contact met ons op via de mail info@reuselink.nl of bel ons op +31 (0)543-513025. Je bent natuurlijk ook welkom voor een vrijblijvende afspraak!