Terug in de tijd bij ‘Erve Brookert’

Naast ons restaurant, onze coffeebar en ons terras heeft Reuselink nog meer te bieden.

Direct naast Reuselink ligt namelijk de Saksische boerderij Erve Brookert. Deze historische boerderij, een Rijksmonument, is gebouwd rond 1850. Tot een aantal jaren geleden hebben op deze unieke plek een bijzondere man en vrouw gewoond, vredig en rustig, alsof de tijd decennialang heeft stilgestaan. Erve Brookert wordt als authentieke boerderij behouden als cultureel erfgoed voor de toekomst, hier kunnen mensen zien hoe Nederlandse boeren vroeger hebben geleefd. Ga terug in de tijd en ontdekt deze historische plek.

Reserveren
Rijksmonument Erve Brookert

Hapje eten met uitzicht op historie

Erve Brookert bestaat uit de Saksische boerderij met een hooischuur en een origineel klompenhuis. Het is een nationaal Rijksmonument, een authentieke plek in de buurtschap de Brinkheurne, gesitueerd op het naastgelegen vakantieterrein van Reuselink, Recreatiepark Het Winkel. Het is een Saksische boerderij, die ook wel een hallenhuisboerderij wordt genoemd, met voorin het woongedeelte en achterin de deel met stallen aan weerszijden voor koeien en varkens. De deuren zijn laag en het woonhuis is piepklein.

Er is geen gasaansluiting op Erve Brookert. Er werd hier op een houtkachel gekookt en gestookt, bewoners sliepen in bedstedes, bijna rechtop zittend. Er is geen stromend water, men leefde van een moestuintje en dat was het leven hier. Erve Brookert staat symbool voor de geschiedenis van het buitengebied van Winterswijk. Op deze plek is het net of je decennialang terug gaat in de tijd… Alles wat je in de boerderij kan zien is in originele staat gelaten.

Rondleidingen

Rondleiding bij Erve Brookert

Deze zomer zullen we weer rondleidingen organiseren bij Erve Brookert. Hierbij kun je deze nostalgische boerderij van binnen bekijken en meer ontdekken over hoe de mensen er vroeger geleefd hebben. In de maanden juli en augustus kun je wekelijks deelnemen aan deze rondleidingen.

Iets te vieren?

Het bijzondere aan de historische boerderij Erve Brookert is dat het midden op het vakantiepark ligt, maar dat het net lijkt of er een onzichtbare muur om de boerderij en het leven op de boerderij staat, en dat de tijd hier volledig heeft stilgestaan. Erve Brookert is te bezichtigen voor gasten van Het Winkel en Reuselink. De fraaie rustieke theetuin is direct aan de boerderij gelegen en is op speciale tijden geopend zodat gasten al wandelend rondom het mooie stuk geschiedenis het pittoreske cultureel erfgoed in zich kunnen opnemen en de sfeer van weleer kunnen proeven… Het rijksmonument is regelmatig geopend bezichtigingen.

Trouwen op een unieke historische plek waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan

De ingerichte tuin rondom de boerderij heeft een prachtig terras en is een ideale plek om gasten te ontvangen. Tevens heeft de gemeente Winterswijk de tuin aangewezen als officiële trouwlocatie. De tuin rondom het Rijksmonument is sfeervol ingericht met buitenkamers en een fraai terras waar de tap open kan. De authentieke sfeervolle tuin is ideaal voor recepties en borrels en te huur bij Reuselink. De tuin kan geheel naar eigen wens aangekleed worden om de gewenste sfeer neer te zetten en te midden van familie en vrienden kan een bruidspaar elkaar het ja-woord te geven. De mooie omgeving is zeer geschikt voor het maken van een prachtige, unieke trouwreportage.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Erve Brookert bij Reuselink? Neem vrijblijvend contact met ons op! Graag zien wij jou bij Reuselink in Winterswijk Brinkheurne.