Reuselink, restaurant boules & bowling, van boerderij naar recreatie en horeca

Reuselink boules & bowling, restaurant, vakantiepark Het Winkel is een prachtige locatie waar gasten, van alle mogelijke allooi, op verschillende manieren ontspannen kunnen recreëren. Van echt even vakantie in één dag tot een langer verblijf, het is hier heerlijk toeven! De complete accommodatie voldoet aan alle verwachtingen van deze moderne tijd. De faciliteiten zijn up-to-date, de meest recente grote verbouwing is het realiseren van spectaculaire bowlingbanen en de eerste indoor jeu de boules baan van Gelderland. Het bedrijf bestaat dit jaar 61 jaar. Hoe is het allemaal begonnen? Hoe groeit een boerenbedrijf uit tot een complete recreatie-accommodatie waar iedereen welkom is? Hoe slaagt Reuselink erin om een moderne uitstaling te combineren met de gezelligheid, knusheid en gemoedelijkheid van toen? Waar komt de naam Het Winkel vandaan? 

Lees hieronder verder

Wei met bomen

Van boerderij naar recreatie en horeca

Vierde generatie

De naam Het Winkel wordt in het kadaster voor het eerst genoemd in het jaar 1800. De oude boerderij, die op de plek van de ingang van het zwembad stond, is in 1933 afgebroken en er is een nieuwe boerderij gebouwd. Waar nu het restaurant is, stond een schoppe, recht achter de oude boerderij Het Winkel. J.B. Reuselink, de eerste generatie Reuselink die zich vestigt op Het Winkel, verhuist in 1933 van Meddo naar de Brinkheurne, waar hij de boerderij bouwt en op een paar hectare grond zijn boerenbedrijf runt. Reuselink gaat als familiebedrijf over van vader op zoon. In 2008 stapt Nicole Reuselink, als vierde generatie, in het bedrijf.

Buurtfunctie

Het bedrijf heeft zich in de afgelopen zestig jaar behoorlijk ontwikkeld. Elk decennium ontplooit het bedrijf zich passend in de tijdgeest waarin het zich op dat moment bevindt. In 1960 gaat de boerderij volledig over op recreatie. De buurtfunctie is een belangrijk item voor Reuselink. Het jaarlijkse Volksfeest wordt er gehouden, verenigingen vinden hier een plek voor vergaderingen, in de wintermaanden zijn er elke maand kaartavonden. De toneelclub maakt geruime tijd gebruik van de accommodatie en de Brinkheurnse Tennis League wordt bij Reuselink gehouden. Daarnaast fungeert Reuselink als stembureau bij verkiezingen en worden hier informatieavonden en het buurtoverleg gepland over lokale politieke besluiten zoals ruilverkaveling of bestemmingsplannen. De buurtfunctie is er deels nog altijd, al zijn er door de coronamaatregelen minder activiteiten.

Modern en gemoedelijk

Het internet en de bijbehorende websites en social media kanalen zijn afgelopen tien jaar immens gegroeid over de hele wereld. Reuselink is met deze algehele modernisering meegegaan. Vóór het internettijdperk kende men Reuselink via mond-tot-mond reclame, gasten namen vrienden en familie mee, die op hun beurt feestjes of partijen planden bij het familiebedrijf onder het motto: van een feestje komt een feestje! Reuselink is gegroeid van een gedegen ‘zalencentrum’, met een wat besloten karakter van feesten, naar een bijdetijds horecabedrijf met een open en transparante entourage, gemoderniseerd qua uitstraling, waar toch de gezellige en gemoedelijke sfeer voelbaar is die past in deze regio.

Meer weten?

Heb je vragen over de mogelijkheden bij Reuselink? Neem contact met ons op. Wij zijn dagelijks bereikbaar van op +31 (0)543 51 30 25. Je vindt ons aan de Slingeweg 20 in Winterswijk Brinkheurne.