Wandelgemeente van het jaar 2020!

Wandelen in Winterswijk is geweldig! De gemeente is niet voor niets, door haar prachtige en gevarieerde omgeving uitgeroepen tot dé wandelgemeente van het jaar 2020. Ontdek de combinatie van rust en activiteit tijdens je bezoek aan Reuselink! Wandel door bossen of over zandwegen en verken de omliggende natuurgebieden zoals het Wooldse Veen, het Vragenderveen of de Vennebulten, die op slechts 15-30 minuten van Reuselink liggen. Bovendien ligt Winterswijk zo dicht bij de grens, dat je gemakkelijk oversteekt naar Duitsland.

Wandelen in de omgeving van Restaurant Reuselnk

Eindeloos wandelen

In Winterswijk raak je nooit uitgewandeld. Met een wandelnetwerk van maar liefst 3.000 kilometer voor je, is er genoeg te ontdekken! Laat je verrassen en loop over slingerende weggetjes. Sla af en begroet de nieuwsgierige koeien achter het hekwerk. Vervolg je wandeling en snuif de frisse geuren van het bos op, terwijl je het geluid van een rustig krabbelend beekje hoort. Verken het eeuwenoude kerkpad dat door de weilanden loopt. Een knusse plek met mooie gebouwen en een gastvrije eetgelegenheid is nooit ver weg. Kortom, het maakt niet uit waar je het liefst wandelt, in Winterswijk vind je jouw wandelgeluk en stel je eenvoudig een ideale wandelroute samen behulp van de wandelknooppunten.

Wandelgeluk in Winterswijk

Wandelen is een activiteit die je het hele jaar kunt doen. In de winter wandel je tussen de witte weilanden, in de herfst kijk je je ogen uit door de prachtige herfstkleuren, en in de lente en zomer misstaat een beetje verkoeling langs een beek of in het bos niet. Winterswijk is rijk aan de prachtigste veen- en natuurgebieden waar je urenlang wandelplezier kunt beleven. En een aantal van deze prachtige gebieden liggen helemaal niet ver van Reuselink! Daarom raden wij je zeker aan om een mooie wandeling te maken. Denk bijvoorbeeld aan het hoogveengebied het Wooldse Veen, veengebied het Vragenderveen of natuurgebied de Vennebulten. Het Wooldse Veen is een van de laatste restanten van het uitgestrekte hoogveenmoeras dat de grens tussen Nederland en Duitsland markeerde. Dus, waar wacht je nog op? Beleef de bijzondere natuur van Winterswijk en spot onderweg de eeuwenoude grenspalen.

Een hapje eten als afsluiting van een stevige wandeling

Na een dag stevige dag wandelen in de prachtige natuur van Winterswijk, heb je natuurlijk wel goede trek gekregen. Dat begrijpen wij als geen ander! Samen met het gezelschap praten jullie na over de adembenemende omgeving en natuur die jullie onderweg zijn tegengekomen, terwijl jullie genieten van een heerlijke lunch of uitgebreid diner. Ook aan de kinderen is gedacht, en op hen wacht een geweldig kindermenu.

Terras bij Restaurant Reuselink.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden

Ben jij van plan om binnenkort een mooie wandeling te maken in Winterswijk? Breng dan zeker een bezoek aan Reuselink. Wij adviseren je graag voor je aan je (dag)wandeling begint en zorgen ervoor dat je de dag op een gezellige manier kunt afsluiten! Neem contact met ons op via de mail info@reuselink.nl of bel ons op +31 (0)543-513025. Je bent natuurlijk ook welkom voor een vrijblijvende afspraak!