Wandelroutes 

Naast diverse fietsroutes biedt Winterswijk en de omgeving ook prachtige wandelroutes. Zo zijn zijn er routes voor iedereen, deze nemen je mee door de prachtige natuur van het Achterhoekse Winterswijk. Je wandelt door bossen, over lanen en langs beken. Zo ervaar je de heerlijk ruimte en rust.

Verschillende wandelroutes

BOS Project wandelroute

Een route van drieënhalve kilometer, met de start en het einde bij Reuselink; dat is de BOS Project wandelroute. Het BOS-project, wat staat voor Bleekhuis, Olliemölle en Strandbad, neemt je mee langs historische plekken van Winterswijk. Allereerst tref je het Bleekhuis aan. Het enige wat nog over is van het historische monument zijn de schoorstenen en de fundamenten, omgeven door een prachtig groene omgeving. Vervolgens kom je bij de Olliemölle aan, die in oorspronkelijke staat wordt restaureert, om vervolgens af te sluiten met een wandeling langs het herstelde Strandbad. Tijdens de route komt je door het Buskersbos, langs de Slinge en de Bocholtse en Borkense baan.

De Slinge wandelroute

Een andere route is de Slinge wandelroute. Een drie kilometer lange route, met eveneens de start en het eindpunt bij Reuselink. De route neemt je mee langs de Slingebeek. Een prachtig watertje die dwars door de groene natuur loopt. Onderweg kom je verschillende oude boerderijen tegen.

Klootschiet wandelroute

Wil je echt opgaan in de Achterhoekse cultuur? Kies dan voor de Klootschiet wandelroute. ‘Klootschieten’ is namelijk een echte Achterhoekse bezigheid. De bedoeling van klootschieten is om een loden bal zover mogelijk te werpen. Degene die met de minste werpen het eindpunt haalt wint de activiteit. De route neemt je mee door verschillende bospaden, zandpaden en langs boerderijen.

Wandelarrangementen

Wist je dat we ook een wandelarrangement aanbieden? We ontvangen je met koffie en gebak. Je kunt kiezen uit een route tussen 3, 8, 8,5 en 17 kilometer. Bij terugkomst krijg je een heerlijk 12-uurtje. Deze bestaat uit een kommetje tomatensoep, 2 belegde broodjes en een bourgondische kroket.  Het arrangement kost slechts €15,75. Het wandelarrangement is uit te breiden met een diner. Een heerlijk diner start al vanaf € 14,50. Lees hier meer over onze wandelarrangementen.

Kom je met een groep van 11 personen of meer? Dan betaal je per persoon slechts €14,75 voor het arrangement.

Let op: de keuken is vanaf 12.00 uur geopend voor lunch. 

Kom na een van de wandelroutes tot rust op ons terras, in ons restaurant of in onze coffeebar. Bij ons kun je namelijk heerlijk lunchen en dineren. Daarnaast kun je gerust komen eten met je kinderen. Onze accommodatie beschikt over verschillende voorzieningen voor jong en oud. Speel samen een potje jeu de boules op onze indoor jeu de boulesbaan of laat de kids lekker spelen in onze speeltuinen! Toch liever een uurtje bowlen? Dat kan ook!

Voor welke route ga je?

Kies de route die je wilt! De routes zijn te verkrijgen bij ons restaurant. Wil je meer weten over de routes? Neem contact op met onze receptie. We zijn te bereiken via T: 0543 51 30 25 of via info@reuselink.nl